Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Zbyszek Morawski darek47 ... Wojciech Kędzierski Krzysiek Pen (2029 niezalogowanych)
168 Postów
Robert Niemiec
(robertoslo2)
Stały Bywalec
Prawo od tego jest żeby coś regulować. Natomiast ja dwa razy płaciłem depozyt , i to ja bylem wlascicielem konta depozutowego wiec to ja otrzymałem odsedki od depozytu a nie właściciel mieszkania
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
robertoslo2 napisał:
Prawo od tego jest żeby coś regulować. Natomiast ja dwa razy płaciłem depozyt , i to ja bylem wlascicielem konta depozutowego wiec to ja otrzymałem odsedki od depozytu a nie właściciel mieszkania

natomiast ja jestem wlascicielem konta depozytowego, dostaje odsetki, marne ale sa, i nie placilem ani korony za to konto....wiec nie wiem jak to dziala do konca, wiem tylko ze nie moge wyplacic kasy jezeli wlasciciel chaty nie podpisze protokolu zdania
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
168 Postów
Robert Niemiec
(robertoslo2)
Stały Bywalec
Raczej nikt nie może wypłacić kasy z tego konta bez zgody drugiej strony
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
robertoslo2 napisał:

Ty po prostu nie rozumiesz. Odsetki owszem zostaja przypisane do sumy, to chyba normalne ?
Natomiast co maja odsetki do oplaty za zalozenie konta ?
Jesli ktos, wplacajac depozyt, zaplacicl te kilkaset koron (zalezy od konkretnego banku ile), to dal sie nabic w butelke. Prawo najmu jasno precyzuje kto ponosi owe koszty.

I jeszcze jedno konto nie jest do konca Twoje. To wlasciciel mieszkania decyduje, czy musi po lokatorze poniesc jakies koszty i wtedy kasa idzie z tego konta. Lokator moze sie z tym niezgodzic, a sady moga potrwac kilka lat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
No to sie dalam nabic w butelke, mamy z wlascieielka wspolnie zalozone w banku i placilysmy po 250 koron. Wlascicielka jest pani profesor pracujaca na uniwersytecie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
No to sie dalam nabic w butelke, mamy z wlascieielka wspolnie zalozone w banku i placilysmy po 250 koron. Wlascicielka jest pani profesor pracujaca na uniwersytecie.
tradycyjna norweska uczciwosc
albo odwieczna zdolnosc radzenia sobie lub cwaniactwo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
168 Postów
Robert Niemiec
(robertoslo2)
Stały Bywalec
Lindenans jak dobrze że jesteś wśród nas i jesteś taka expertka od prawa norweskiego. Co ja bym zrobił bez twoich wymadrzajacych porad ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
robertoslo2 napisał:
Lindenans jak dobrze że jesteś wśród nas i jesteś taka expertka od prawa norweskiego. Co ja bym zrobił bez twoich wymadrzajacych porad ?kto jak kto ale ty o wymądrzaniu nie powinieneś pisać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok